Månadsbrev – Kosmo Hässelgården

Hej!

Under månaderna som gått har vi hunnit med mycket här på Hässelgården. Vi har haft många firanden så som Pingst, Nationaldagen, Midsommarafton och ett prinsbröllop. Nationaldagen firade vi med tårtor och flaggor i massor. Det var en glad och trevlig fest med skansenfirandet på TV.

Dagen innan midsommarafton hade vi ett mycket uppskattat knytkalas tillsammans med personal, anhöriga och boende. Vi fick glädjas åt ett stort bord med många läckerheter från världens alla hörn. Vi fick även lyssna till liveband med gamla godingar där många kände igen sångerna och kunde sjunga med. Midsommarstången såg vi inte till, då den hade levererats till fel gård!!!

Prins Carl Philips bröllop sågs av många, så också på Hässelgården. Vi firade med prinstårtor med blå marsipan och kungakronor på, dagen till ära.

Nu är sommaren i full framfart och solen börjar värma upp våra breddgrader. Det är skönt att kunna sitta ute i trädgården och även på balkongerna där det fläktar lite mer. Personalen försöker se till att alla har huvudbonader som skydd mot solen och att alla får i sig tillräckligt med vätska. Balkongerna står i full blom.

Som tidigare år har vi nu ett glatt gäng med sommarungdomar. De ger våra boende ett litet ungdomligt avbrott i vardagen.

Jag önskar alla en trevlig sommar med mycket sol....

Firouzeh med personal