Månadsbrev Kosmo Hässelgården

Hej

Även om det regnar nu så ha maj bjudit på ett fantastiskt väder mest hela tilden vilket har gjort att både utegruppen och promenadgruppen har varit mycket populära. Balkongerna har vår-städats och många luncher har ätits där. Kören Mininovorna från Loviselundsskolan var här och sjöng in försommaren vilket var mycket uppskattat!

I maj har vi också haft våra tema-dagar, i år var temat värdegrund. Vi arbetade både med egen reflektion och i grupp hur vi gör Kropp och själ med omtanke. Arbetet kommer nu att fortsätta genom våra Kosmo-träffar, Värdegrundscoacher och super8 grupper. Ett stort tack till Hässelby församling som lät oss vara i deras lokaler i år igen.

I juni kommer vi uppmärksamma vår nationaldag och midsommar med olika festligheter. Den 12/6 kl. 15.30 är det sommarfest på gården. Festen vänder sig till både våra boende, dig som närstående och personal. Det kommer bjudas på underhållning och vad det gäller mat så är det knytkalas. Mer information finns inom kort på anslagstavlorna på respektive avdelning.

Glädjande nog kan jag även meddela att vi har blivit beviljade mer projektpengar till ungdomsbesök på vård- och omsorgsboenden, denna gång kommer vi använda oss av ung omsorg för att organisera projektet. Det kommer se ganska likt ut som tidigare, ungdomarna kommer vara här två timmar per helg och de kommer troligtvis att börja midsommarhelgen. Samma vecka kommer även våra ferieungdomar att börja. Det kommer se ut på samma sätt som förra sommaren, två ungdomar per avdelning och de arbetar här i 3 veckor och sammanlagt kommer vi har ungdomar här i nio veckor. Detta är något vi ser farm emot mycket eftersom de tidigare ungdomarna har skapat så mycket glädje och energi här på Hässelgården. 

Veckan efter midsommar börjar vår första semesterperiod och arbetet för att förberedda oss för det är i fullgång, bland annat kommer vi ha en teoretisk introduktionsdag för våra timvikarier.

I övrigt kommer Ludwig fortsätta besöka oss hela sommaren, damernas kafferep kommer från och med v 25 vara varje onsdag och ett nytt schema för måndags caféet kommer upp inom kort. Utegruppen och promenadgruppen fortsätter som tidigare hela sommaren.

Vi vill också passa på att önska en solig sommar!


Varma hälsningar
Firouzeh med personal