Månadsbrev – Kosmo Hässelgården

 

Hej

Nu är hösten här med sina vackra färger och vår fina innegård skiftar i gult, orange, rött och grönt. Våra boende har varit med och plockat höstliga blommor och löv att dekorera med inomhus och vid många måltider ger de levande ljusen en extra mysstämning. 

Nu är det höstlov för skolorna och vi har flera ungdomar här som umgås, löser korsord och högläser med våra boende. Vi har även sjuksköterskestudenter och undersköterskeelever som uppskattas för sitt glada sällskap. Det bakas fortfarande för fullt, en del vill gärna hjälpa till med bakning medan anda gärna tittar på och hjälper till med provsmakningen. När det bakas doftar det som ett konditori här.

Damernas kafferep fortsätter, nu med värmande nybakt, god äppelpaj och kaffe eller te till. Damernas kafferep håller numera till på våning 2 för att alla som önskar ska få plats.

Vårdhunden Ludwig är otroligt uppskattad och kommer till oss igen den 4 november mellan kl 13.00-15.00. Ludwig besöker varje gång alla 5 våningar och tycker om att bli klappad och få godis när han visar upp sina konster, som att vinka, rulla runt och sitta vackert.  

Den 12 november kl 17.00-19.00 är alla anhöriga varmt välkomna på anhörigträff. Inbjudan har skickats ut och inbjudningarna sitter även uppe på anslagstavlorna på alla våningar och i hissarna. Under kvällen bjuder vi på fika och berättar om aktiviteter under höst/vinter, information om BPSD, helgungdomarna och presentation av anhörigrepresentant i boenderådet på Hässelgården.

 Varma hösthälsningar
Firouzeh med personal