Månadsbrev – Kosmo Hässelgården

 

 

 

Månadsbrev

Här på Hässelgården står våren i full blom med färska blommor på köksborden och grönska utanför. Utegruppen startade den 1:a april och kommer att fortsätta ända till i höst. De boende som vill vara med, träffas vardagar kl 11 på innegården tillsammans med personal. Antingen kan man ta en promenad eller stanna kvar på innegården. Där kan man ägna sig åt att pyssla om odlingslådorna, ha sittgymnastik eller högläsning och annars bara sitta och njuta av frisk luft och gott sällskap.

Den fina påsk stämningen tackar vi vår äldrepedagog Karin för. Hon såg till att det fanns fullt av påskpynt till hela huset. Sen kunde boende och personal smycka här och var med påskris, fjädrar, påskägg och blommor. Varje boende hade ett fint namngivet och personligt påskkort på sin dörr från äldrepedagogen, vilket var mycket uppskattat.

Idag den 29 april bjuds hela Hässelgården in till en gemensam sångstund i form av ”alla kan sjunga kör” med boende och personal, för att sjunga in våren ordentligt och fira valborg. Efter sången bjuds det på kaffe och tårta. 

Måndagscaféet fortsätter varje vecka, där avdelningarna turas om att bjuda in hela huset och servera kaffe med fika i sann café anda med rödrutiga dukar och blommor på borden. 

Vårdhunden Ludwig fortsätter också regelbundet att besöka alla våningar och sprida glädje. Senast han var runt och kelade och bjöd på sina talanger var den 21 april, han kommer tillbaka den 13 maj och 2 juni. På alla våningar finns en bild av Ludwig med datum och tid när han kommer till oss så att ingen missar honom.

Sist men inte minst vill vi passa på att uppmärksamma den kommande sommarfesten den 17 juni kl 15-17 på vår innegård. Förra året hade vi ett knytkalas för boende, anhöriga och personal. Det var så lyckat och uppskattat att vi vill ha det som en årlig tradition. Kosmo bjuder på dricka & fika och personal och anhöriga har med något att äta/bjuda på. Det blir musikunderhållning med Happy Tunes och därefter middag och fika.

Inbjudan kommer inom kort att sitta uppe på anslagstavlorna på alla våningar och samma inbjudan kommer också att skickas hem till alla anhöriga.

Varmt välkomna!

Önskar Firouzeh med personal