Månadsbrev – Kosmo Hässelgården

Hej

Under augusti har vi fortsatt att njuta av den grönskande innegården. Det har passat bra att dricka kaffe och äta hembakat fikabröd och även smakat på tomaterna som hunnit mogna. Damernas kafferep på onsdagar är fortsatt populärt, där damerna kan välja färg på smink, nagellack och förutom kaffefika bjudits på mousserande vin.

Vårdhunden Ludwig har varit hos oss igen och besökte gladeligen alla avdelningar både den 5 augusti och den 3 september. Han visade upp konster och fick korv och annat gott från våra äldre. Ludwig är omtyckt av många och kommer även fortsättningsvis att besöka oss varje månad.

Genom kultur i vården anordnades arkivfilm där både boende, anhöriga och personalen fick se filmvisning i samlingssalen. Det var aktuella ämnen om bland annat valet, Stockholms badplatser och kändisar från tiden kring 1940-talet som väckte många gamla minnen.

Den 7 september fanns det möjlighet att förtidsrösta här på Hässelgården, vilket flera av våra boende gjorde.

Det planeras nu för fullt med fler aktiviteter under hösten. Bland annat planeras fler filmvisningar där boende och anhöriga välkomnas liksom dansfredagar. I början av november planeras anhörigmöte, håll utkik efter inbjudan som kommer inom kort.

I augusti slutade en omtyckt medarbetare på Ekstammen, Britten Hinders, som valde att sluta sin tjänst här. Vi kommer förstås att sakna henne allihop och önskar henne lycka på sitt nya jobb.

Vi välkomnar vår nya verksamhetschef Karin Söderling som ska börja på måndag den 15 september. Jag kommer fortsätta att arbeta som biträdande verksamhetschef.

Vi hälsar även vår nya äldrepedagog Elisabeth E Ahlqvist välkommen. Hon började hos oss första augusti och är här varje fredag till att börja med.

Glada hälsningar
Firouzeh med personal