Månadsbrev Kosmo Hässelgården

Hej

Nu när sommaren står i full blom med många varma och soliga dagar uppskattas vår härliga innegård och de stora balkongerna om möjligt ännu mer. Innegården som erbjuder både sol -och skuggplatser med gott om sittplatser, använder vi dagligen till pratstunder och fika. Även till att trädgårdpyssla med egenodlade tomater, persilja, morötter och annat gott. Utegruppen och promenadgruppen fortsätter många gladeligen att vara med i trots varma dagar. Även inomhusaktiviteterna håller igång för fullt med damernas kafferep varje onsdag, måndagscaféet, sittgymnastik och högläsning.

Till aktiviteterna har vi nu under sommaren extra mycket resurser från ungdomar, genom att vi blev beviljade projektpengar för att kunna organisera det här projektet, vilket vi hade förmånen att göra förra sommaren också. Ungdomarna är både från ungdomsbesök på vård- och omsorgsboenden frånung omsorg två timmar per helg och ferieungdomar som sommarjobbar under vardagarna. Ungdomarna är här för att aktivera, umgås och sätta extra guldkant på tillvaron för våra boende och dem är verkligen som en frisk fläkt här. Förutom alla utomhusaktiviteter bakas det för fullt på huset, tillsammans med de boende som vill vara med och baka eller bara titta på och komma med förslag till bakverk. Vi kommer att ha ferieungdomar till vecka 33 men omsorgungdomar kommer att försätta här på helgerna hela hösten.

Den 12 juni hade vi en mycket lyckad sommarfest med underhållning av Svenska Strängtrion som bjöd på sång och musik och vi njöt av olika sorters god knytismat från olika länder. Med på festen var både boende, närstående och personal. Vi samlades allihop, både boende, närstående och personal, på innegården. När det sen kom en regnskur så fortsatte festen lika glatt men flyttade in till ekstammen. Jag passar på och tackar anhöriga som deltog på kalaset.

Vi har också haft musikunderhållning från Happy tunes både i juni och i juli, då har så gott som alla på huset begett sig till samlingssalen för att vara med och lyssna på musiken och sjunga med. Happy tunes har varit så omtyckt att de kommer tillbaka igen i oktober och hälsar boende, personal och närstående varmt välkomna.

Vårdhunden Ludwig, en lugn och trevlig storpudel, har besökt oss några gånger, senast den 1 juni. Vi ser fram emot nästa gång Ludwig kommer som är planerat den 5 augusti.

Första tvåveckor av augusti är jag på semester men ni kan kontakta ansvariga sjuksköterskan som är i tjänst.

Vi önskar er en fortsatt härlig sommar!

Soliga hälsningar
Firouzeh med personal